Vardagskorn – guldkorn fast var dag

Vardagskorn, som guldkorn fast var dag. Små, små korn som finns där varje dag fast jag kanske inte alltid tänker på dem. Inte lägger märke till dem eller uppskattar dem just då, i ögonblicket. Men skulle jag sopa ihop dem i en hög, skulle den högen bilda livet. Mitt liv.

Ett vardagskorn kan vara ett korn ur mitt hem, ett korn ur mitt yrkesliv eller ett korn ur mitt minne. De kan vara byggt av musik eller mat. Det kan vara ett fysiskt korn eller ett tankekorn direkt från mitt huvud, eller för all del direkt från mitt hjärta. Endel korn är stora andra är små, men kan vara nog så viktiga ändå. Endel stannar kvar länge, andra passerar flyktigt förbi. Endel föder glädje, andra suger bara engeri.

Oavsett vilket, så är det mina korn ur min vardag. Håll tillgodo, kanske slår ett av mina korn rot hos dig. Eller så dammar du bort dem som ett dammkorn, vad vet jag.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>