På tillfälligt besök i jobbfabriken

Redan igår kväll la jag förväntansfullt fram kläderna. Jobbstassen. Inte för att de skiljer sig nämnvärt från mina ”hemmakläder”, men ändå. Inga spår av matkladd, mjölkspill eller spyfläckar.

Efter en natt med kanske fyra timmars (icke sammanhållande) sömn smög jag upp, gjorde mig ordning och åt frukost helt solo. Kramade sedan om min underbara familj innan jag sa hej då och åkte in mot jobbet. Var åter endel av pärlbandet mot stan. Lyssnade på morgonprogrammet på radion. Och kände mig lite som jag var på väg till första dagen i skolan.

Väl på jobbet chockades jag nästan av hur väl min amningshjärna lyckades koppla om till jobb. Sen blev det möte hela långa dagen. Intressanta diskussioner. Tankar som fick chans att tänkas klart. Fokus. Och som en ren bonus fick jag i pauserna gå på toa helt själv med låst dörr (ja, nu brukar jag ju inte gå på toa med mina arbetskamrater, men ni fattar). Ni ska veta att det är vardagslyx för mig.

När eftermiddagen kom och dagen började närma sig sitt slut kom nästa förväntansfulla längtan. Längtan efter att åter rulla in mellan grindstolparna hemma, sätta nyckeln i dörren och få kasta sina armar runt sin älskade familj. Få höra om deras dag. Lyssna till treåringens funderingar och borra in näsan i femmånaders bebisens nacke.

Det bästa ur två världar. Och jag älskar att få kastas mellan dem. Njuter som mest när jag får vara både ock. Både mamma och marknadsföringschef. När jag får växla fokus. När hjärnan får jobba. Ena stunden med en ramsa om en långsam spindel och en mossig sten och andra stunden om hur vi bäst marknadsför oss mot olika kundsegment.

Jag vill inte välja det ena framför det andra. Jag vill ha hela kakan. Kakan som kallas livet. Mitt liv.

This entry was posted in Mammakorn, Yrkeskorn. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>