Njut när du är nöjd – om du är det!

Det här med att man ska vara nöjd hela tiden. Det köper inte jag. Varför måste man vara det? Vem bestämmer egentligen att andra ska vara nöjda med än det ena än det andra.

Jag kan ibland komma på mig själv med att säga ” jo, men man ska väl vara nöjd. Det finns ju de som har det mycket värre”
Säkert är det så. Men varför jämför vi oss alltid med andra? Det är ju med oss själva vi ska jämföra oss. Hur har jag det nu? Är jag nöjd med min tillvaro? Min livssituation?
Eller finns det något jag kan förändra så att jag blir nöjd?

Ordet nöjd är kanske inte heller alltid rätt, men jag hoppas ni förstår min tankegång. Det kan likaväl vara tillfreds eller harmonisk. Fast jag känner att nöjd passar bäst.

På ett sätt tror jag vill skulle stagnera både personligt och yrkesmässigt om vi var nöjda jämt. Måste vi inte ha något att sträva efter för att utvecklas? Sen är jag samtidigt av den åsikten att vi lika väl som vi strävar efter nya mål ska stanna upp ibland, och vara just nöjda. Men inte jämt. Och framför allt ska inte andra bestämma när jag ska vara nöjd. Det bestämmer jag så gärna själv. Och jag gör det utifrån min egen situation, inte i jämförelse med andras. Det är ointressant, för det kommer nämligen alltid finnas de som har det värre. Och bättre.

This entry was posted in Tankekorn and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>