Närhandel eller näthandel, bara jag slipper storhandel!

Jag har drabbats av varuhuspanik! Eller snarare stormarknadsstress. Det började komma smygandes i höstas utan att jag riktigt la märke till det. Jag började notera att så fort jag kom in en ”större” affär, så slog jag på någon slags stressradar. Istället för att som brukligt strosa runt, leta, känna och klämma, så skannade jag av hylla efter hylla efter just den prylen som stod i min iPhone-shoppinglist. Knäppt kan tyckas. Tror att mycket berodde på att jag då var en ammande mamma, som hela tiden levde med en inneboende stress av att jag snart var tvungen att stå tilltjänst.

Men nu är det inte så längre, och min varuhuspanik borde därmed ha klingat av. Men icke. I förra veckan besökte jag Maxi, vilket var längesen. Vi har nästan uteslutande valt att handla i våra lokala små matbutiker. Det känns bra på många sätt, och jag är inte ens säker på att det blir så mycket dyrare. Men nu var det alltså dags att skjuta in skeppet till kundvagn genom grindarna på Maxi. Det kändes som att jag attackerades av hyllorna med schampo, servetter i små fula pappkartonger, disktrasor och…ett helt Apotek! Det har hunnit flytta in en butik i butiken! Då förstår ni att det är en STOR butik vi talar om. Inte nog med detta så var det mesta omplockat, vilket gjorde att jag fick gå långa omvägar innan jag till slut skulle checka ut mitt överfulla skepp vid kassorna. Det var också med en lättnadens suck som jag gjorde det, ingen avstämning den här gången. Har vid ett fåtal tillfällen fått psykbryt när detta har skett, vilket är egendomligt med tanke på min historik med många år som kassörska i bagaget. Men ni ska veta att en matilsk Anna med en överfull kundvagn inte är att leka med. Och snälla kan någon tala om varför man inte får nya påsar att packa i när man får avstämning och varför är rullbandet på avstämningskassorna kortare? Denna ekvation går inte ihop. Så har man inte drabbats av stress innan, så kommer den när man som en dåre packar upp varor ur påsar som man samtidigt ska packa ner varorna i på andra sidan bandet. Är det någon som är en hejjare på detta, så tar jag tacksamt emot tips. Inte nog med detta så får man färsk späd sparris, ägg och tomater krossade längst ned på bandet, eftersom alla varor nu kommer i omvänd ordning. Ni hör vad jag älskar självskanning!

Men för att återgå till problemet med min nyutvecklade skräck för stora butiker så bedrev jag igår en viss form av terapi, då jag besökte Jönköpings samtliga elektronikaffärer. De är de värsta av de värsta när man lider av varhusstress. På Media Markt mår jag illa av den gigantiska väggen med otaliga TV-apparater som blinkar en välkommen, och som om inte detta vore nog, så ska de envisas med att ha ett stickigt kallt ljus i hela butiken. Varför? Vill de inte att kunderna ska må bra? På Elgiganten Megastore höll jag på att vända i dörren av den höga musiken. Ett fenomen som skulle kunna få en helt egen bloggpost. Nej, det blev ingen lyckad dag igår. Min terapirunda resulterade i att jag svettig och förvirrad satte mig i bilen och konstaterade att jag inte ens hittad prylen som stod i min iPhone-shoppinglist. Jag borde ha köpt det jag skulle ha på nätet, suck.

Nu är det jag som tar bilen, eller varför inte cykeln, till min lokala järnaffär imorgon.

This entry was posted in Matkorn, Tankekorn and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Närhandel eller näthandel, bara jag slipper storhandel!

  1. Crister says:

    Jag gillar ditt ”psykbryt” på Ica Maxi när du får avstämmning.Det skulle lika gärna kunna vara din svärmor som hade skrivit det.Det där ”matilska” verkar bekant.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>