Mitt bland fluffiga maränger landar jag hårt, utan distans

Ibland kan jag läsa om hemska händelser och ändå hålla en viss distans. Men sen jag fick barn kommer den distansen mer sällan. Känslorna har plötsligt flyttat utanpå. Tårarna rinner allt oftare nu.

Mitt i marängbaket tog jag en paus och läste en artikel i Aftonbladet. Läste om hur en 11-årig pojke hejdat skytten på Utöya. Kanske var det denna 11-årige pojkes ord som räddade både honom och en 21-årig lägerkamrat. Sjunker ned i soffan och känner helt plötsligt hur helgens alla tweets, bloggar, nyhetsartiklar och TV-inslag plötsligt börjar sjunka in. Här finns ingen distans.

Bläddrar återigen igenom mina tweets, klickar vidare och läser en väns blogg. Och om det fanns en gnutta distans kvar innan, så finns det ingen efter att jag tryckt på Youtube-klippet i bloggen. Slänger av mig glasögonen och tårarna sprutar. Denna grymma, orättvisa värld! Tårarna blandas av ilska. Vem har rätten att förstöra andra människors liv!

Men så då, mitt i dimman av alla tårar så letar sig plötsligt solens strålar in genom fönstret och träffar mig i soffan. Jag säger inte att det är ett tecken, men det gav en känsla av hopp. Att där mitt bland alla tårar och mörker kom det lite ljus, även om det bara var en stråle. Men den betydde mycket. Och medan solstrålen lyser och jag torkar mina tårar med händerna tänker jag på vad jag precis nyss läste på Jonas Gardells Twitter:
”Tänd gärna ett ljus men kom ihåg att när ljuset brunnit ut är det i oss själva lågan måste brinna!”

Sant väldigt sant. Så samla på de få ljus-och solstrålar som finns, för vi behöver dem för att kunna leva och orka blicka framåt.

This entry was posted in Tankekorn and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Mitt bland fluffiga maränger landar jag hårt, utan distans

  1. Lilla g. says:

    Och nu blir jag tårögd av ditt blogginlägg… Livet är märkligt men också fascinerande.
    Ses onsdag! Kram.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>