Missförstånd och fönsterpussar

Sonen älskar att städa, helst dammsuga. Jag älskar det inte men jag älskar resultatet när jag har gjort det. Då infinner sig lugnet och friden. Jag bara är sån att jag måste ha ordning för att må bra. Stök gör mig stressad.

Men nu var det inte stress och stök jag skulle berätta om. Utan städpussar. Min son pussar när han städar. Så här gick det till:

Sonen och jag ska putsa jättespegeln i hans rum. Just det PUTSA. Men sonen envisas med att hela tiden gå fram och trycka sin lilla mun mot spegeln. Det tycker inte hans mamma är så bra eftersom det är fönsterputs på spegeln. Men han ger sig inte, och jag säger: men T vi ska putsa spegeln inte… pussa. Och samtidigt som jag säger det inser jag likheten mellan putsa och pussa.

Så i vår familj har vi numera fönsterpuss inte fönsterputs. Och håll med om att det ändå får städningen att låta lite mer rolig än vad den egentligen är.

This entry was posted in Glädjekorn, Hemmakorn, Språkkorn and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>