Minnen ur en koffert lyser och värmer mitt hjärta

20110618-211630.jpg

Idag öppnade jag en koffert. En koffert som det står Anna-Britt Carlson på, min mormor hette så som ogift. I den kofferten stoppade jag tidigare i år ned saker från min mormor och morfar, men sen har jag inte öppnat den förrän nu. Minne efter minne har plockats upp, diskats och fått en ny plats hos mig.

Nu sitter jag här med ett glas rött i handen, Winnerbäck i högtalarna och blickar in på lågan som lyser i mormors röda ljuslyktor.

Det finns inget som påminner mig så mycket om min mormor som just värmeljus. Och i synnerhet värmeljus i dessa röda lyktor. Kanske känns de aningen juliga, men just idag spelar det mindre roll. De värmer mitt hjärta oavsett årstid.

Jag stirrar på lågan som flämtar därinne och istället för Winnerbäck hör jag min mormor säga -nejmen, är det Anna som kommer! Så sa hon alltid när jag klev in i deras hall och i hallen möttes jag ofta av just dessa röda ljuslyktor. Stunder som aldrig kommer tillbaka. Mina ögon fuktas. Jag saknar koffertens ägare väldigt mycket. Fortfarande.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

2 Responses to Minnen ur en koffert lyser och värmer mitt hjärta

 1. Madde says:

  Åhh. Känner igen det där: ”Nämen är det Anna som kommer”. Hon var så mysig din mormor! Kram

 2. Eva Oskarsson says:

  Visst är din mormor synonymt med värmeljus, det har gått i arv…….. kommer Tage att gilla det också !?
  Det finns en röd ljuslykta till från mormor…………….jag har sparat den du kanske avstod från den ?
  Min reflektion som mormor är att Tage får tänka tvärtom, nu kommer mormor i hallen !! (mina ögon fuktiga )
  Kram/ m+ mm

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>