Jag byter bergodalbanan mot pendeltåget

En morgon till. Sen är det dags. Dags att koppla på jobbhjärnan, dags att återgå till rutiner och dags att byta mammalivet mot yrkeslivet.

Det är en av våra sista sommardagar och jag sitter med en kopp kaffe i handen och blickar ut över sjön Likstammen. Där vi och ett par av våra bästa vänner tillbringat den senaste veckan. Att få sitta ensam i morgonsolen med en kopp kaffe, det är ett av de där vardagskornen som jag uppskattar allra mest. Jag njuter i fulla drag. Försöker fånga stunden och känna efter vad jag känner just nu. Nu när jag snart ska lämna ett år av mammaledighet bakom mig och återgå till jobbverkligheten.

I kroppen bor en överväldigande lycka över året som gått, allt vi gjort, allt vi har känt och fått uppleva tillsammans. Att få komma varandra så nära. Tänk, jag har fått en egen liten familj. Att den känslan kunde vara så stark hade jag aldrig kunnat föreställa mig innan jag fick barn. Det finns så mycket man, eller kanske borde jag skriva jag, går igenom det där första året som förälder. Det är kullar och dalar. Skratt och gråt. Fullkomlig lycka och frustration. En bergodalbana som har gett mig pirr i magen, skrämt mig i uppförsbackarna och gjort mig väldigt lycklig när jag flugit ut över krönen. Och kvar finns känslan att jag vågade. För bara några år sedan var jag övertygad om att jag skulle bli kvar i kön till bergodalbanan, att jag aldrig skulle våga hoppa på. Idag är jag mer än stolt att jag vågade.

Men nu när jag sitter här och känner efter så är jag också väldigt sugen på att kliva på mitt vanliga ”pendeltåg” igen, att återgå till jobbet och livet där. Nygamla utmaningar väntar. Och det ser jag fram emot.

För lika mycket som jag älskar att koppla av och koppla bort, så finns alltid suget att få koppla upp sig och koppla på igen. Och det gör jag i övermorgon.

20110813-112252.jpg

This entry was posted in Glädjekorn, Tankekorn, Yrkeskorn and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>