Inredningspussel – bit för bit

Igår kväll var jag på väg att skriva att den här sommaren är helt underbar. Och tänk idag, efter en regnig dag, känns det ännu mer så. Vi har haft en så skön dag, kanske för att kraven på en regnig dag är helt andra.

Det har blivit loppistur, hopp i vattenpölar, plantering i trädgården, häng i soffan och skogspromenad med spontan bärplock. Och som grädde på moset somnade sonen tidigt och jag fick äntligen tid att kittla inredningsnerven. Som jag längtat efter att få lägga inredningspusslet i vår nybyggda hylla.

En bokhög där. Ta ett steg tillbaka. ”Ta in rummet”, som Ernst skulle ha sagt. Flytta en pusselbit. Lämna en lucka för en bit jag ännu inte hittat. Inse att jag lagt en annan pusselbit fel och att en tredje helt enkelt inte passar i just det här pusslet. Jag är lycklig när jag får hålla på sådär. Att lägga pussel, inredningspussel, det får mig att må bra. Godnatt.

This entry was posted in Glädjekorn, Hemmakorn, Inredningskorn and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>