I en blå container fann jag dig…

Ni som har läst bloggen innan vet att jag får ryck. Nu har jag haft ett bestående ryck i över en vecka. Vi kan kalla det container-rycket.

Jag önskar nästan att jag hade en liten blå container på ryggen, som jag kan slänga fula, trasiga eller onödiga prylar i när jag passerar dem. Ja, nu menar jag inte att jag ska ha containern på mig när jag är på stan eller hemma hos andra, utan när jag traskar runt härhemma. Tror den här föräldraledigheten har gett mig nya ögon i flera avseenden. Jag ser det mesta med nya ögon, och så ser jag allt fult och irriterande hemma. (Och då har jag ändå tillbringat stora delar av min tid utanför hemmet.) Men nu har jag slängarglasögonen på och det är inte mycket som passerar mina granskade ögon just nu. Måste vi ha den där kvar? Varför har jag sparat den här gamla fula vasen? Jo, det är klart den är från Kosta Boda, designad av en känd glaskonstnär. Men vad spelar det för roll om jag ändå tycker den är ful. Den får ju bara bo i ett skåp och ibland titta ut, för att då snabbt plockas ner i en flyttkartong och sen vidare till ett nytt hem, till ett nytt skåp.  Nä, nu packar jag den. Om inte i en blå container så i en låda till Erikshjälpen. Där får den ligga tillsammans med lerskjortan jag gjorde på fritids, meningslösa svarvade skålar och krokar med äpplen på. Saker som jag aldrig mer kommer sätta upp på väggen eller i fönstret. Och nu tänker jag strunta blankt i om jag har fått vissa saker i present, jag kan inte omge mig med saker bara för att någon annan tyckte de skulle passa i mitt hem. Och förresten så kanske de har passat i mitt hem. Men jag förändras, min smak förändras och därmed har mitt hem förändrats.

Lika väl som jag älskar att hitta saker i containrar, läs second hand, loppisar och gamla vindar, så älskar jag att få rensa. Både huvudet och hemmet. Så nu går jag här och nynnar … I en blå container ska jag slänga dig

Min låda till Erikshjälpen

This entry was posted in Hemmakorn, Inredningskorn and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>