Fokus och engagemang i de bästa av världar

Engagemang och fokus, två ord som sammanfattar min höst. Min vardag. Min fritid. Mitt yrke. Eller kanske rentav min personlighet.

Jag inser det mer och mer, att det är så mitt liv ser ut just nu. Jag blir ofta engagerad i ämnen som intresserar mig. Så intresserad att jag slukas upp och glömmer tid och rum. Den senaste veckan på jobbet har varit sådan, minst sagt. Vi diskuterar e-handelsutveckling och jag går igång på alla cylindrar. Mer än vad som kanske är nyttigt, rent av. Mina kollegor bli oroliga när jag glömmer att fika på vanlig tid. De tassar fram till min halvstängda dörr på kontoret, och frågar vad den betyder. Får de störa eller har jag för mycket att göra? Att jag för stunden har för mycket att göra, råder det ingen tvekan om. Men i perioder gör det mig taggad. Adrenalinet pumpar och energin flödar. Men avståndet till den där berömda kanten, där positiv stress förvandlas till negativ är ibland nära, väl nära. Jag känner igen signalerna tidigare nu och har blivit så mycket bättre på att dra i nödbromsen i tid. Och det gör mig stolt. Att jag vågar erkänna för mig själv, att jag inte kan köra på i hundraåttio hur länge som helst. Men gärna ibland.

En annan sak som jag har insett att jag är väldigt bra på, är att fokusera. En egenskap som jag inser är guld värd som arbetande småbarnsföräldrar. När jag är på jobbet är fokus där, när jag är hemma med min lilla T är fokus där och är jag iväg med drilltjejerna på träningsläger eller ute med mannen på restaurang, då är fokus där. Och det gör mig glad.

Att vara här och nu, känns viktigare nu än någonsin tidigare. Jag lever just nu i de bästa av två världar, så känns det. Den ena världen stavas yrkeslivet. Den andra hemmalivet.
Och båda får mig engagerad och fokuserad. Om än på olika sätt.

This entry was posted in Glädjekorn, Hemmakorn, Tankekorn, Yrkeskorn and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>