Blomkål och matnyttiga tankar

Idag har jag egentligen flera saker som jag skulle vilja dela med mig av. Alla matnyttiga, fast på helt olika sätt. Tror jag spar lite på vissa, de kräver lite bearbetning och efterbehandling i min hjärna först. Annars kommer det nog bli så att jag pratar innan jag har tänkt klart.

Men den kanske mest matnyttiga, rent bokstavligt, den delar jag gärna med mig av bums. Ikväll har hela familjen Agerhall lagat mat ihop. Och vi har lagat kanske den bästa husmanskosten jag vet just nu. Hittade receptet i ICAs Buffé strax efter sommaren, och det har helt klart blivit en favorit. Och sånna matkorn ska man dela med sig av, så det tänker jag göra nu.

Hoppas ni kan läsa receptet direkt från fotona annars får ni skicka en kommentar så skriver jag av det.

Vi brukar modifiera blomkålsmoset och även slänga med ett par potatisar. Supergott! Och extra glad och förvånad blev jag när tvååringen visste att blomkål hette just blomkål. Att han sen inte åt så mycket är nästan okej, jag menar han visste ju ändå vad det hette ;) Nästa gång får vi hoppas på att han både äter och minns vad det heter.

20121016-192110.jpg

20121016-192131.jpg

20121016-192145.jpg

This entry was posted in Matkorn and tagged , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>