Att mötas genom kallprat kan få mig att vilja hoppa!

Ibland behövs det så lite för att man ska känna lycka. Det kan vara en komplimang från en kollega, ett leende från en okänd person man möter på promenaden eller en extra kommentar från en trevlig expedit.

Vissa dagar kan småsaker ge mig sådant där spritt i benen som jag fick när jag var liten, sådär att jag bara vill hoppa hoppsasteg fram längs vägen, för att jag inte vet vart jag ska göra av lyckan som fyller min kropp. Men herregud, jag är ju snart trettio och oftast finns spärren och jag går inte från ord till handling. Men ibland när ingen ser så gör jag det ändå, kanske på en skogsstig där bara myrorna kan hoppa med mig.

Igår var en sådan dag när jag kände lycka av möten med nya och gamla bekantskaper. Med möten menar jag i detta sammanhang inte att sitta runt ett konferensbord och diskutera jobb, även om sådana möten också kan få mig full av lycka och energi. (Okej, lite galen är jag kanske men jag har alltid gillat sådana möten också.) Kanske har det att göra med att jag alltid älskat att diskutera, ventilera och kommunicera. Med åren har jag även blivit en bättre lyssnare, inbillar jag mig i alla fall.

Nej, igår var det själva mötet mellan människor som fick mig att må mer än bra. Innehållet i samtalen var egentligen inget häpnadsväckande eller extra, mest bara vardagliga ting och sådant som faktiskt skulle kunna klassas som kallprat. Men detta var kallprat som fick mig varm om hjärtat.

Kallprat som fick mig att känna att jag saknar vissa människor, kallprat som kanske var början på en ny vänskap och kallprat som fick mig att vilja hoppa på en skogsstig.

This entry was posted in Tankekorn and tagged , , . Bookmark the permalink.

One Response to Att mötas genom kallprat kan få mig att vilja hoppa!

  1. maria says:

    Det va så trevligt så att du kom och förgyllde en liten stund på jobbet!! Sånt får du gärna göra igen! Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>