Ältan behöver åka på semester, utan mig!

Ibland talar verkligen inte mitt sunda förnuft och mina tankar samma språk. Jag är en ältare, och det av stora mått. Fast samtidigt är jag sån, att när jag väl har tagit ett beslut så brukar jag inte älta det. Nej, det är oftast processen innan ett beslut är taget som gnager mig. Sen kan jag såklart älta annat småtjafs, såsom formuleringar i mail. Kan läsa, skriva om och ändå tänka att det kommer missuppfattas när det når mottagaren. Eller så kan jag fundera efter ett möte med någon om jag uppfattades disträ, frånvarande eller ”konstig”.

Vad detta ältande grundar sig i vet jag inte, för jag känner mig oftast väldigt trygg i mig själv och mina ageranden, men ändå dyker dessa ifrågasättande tankar upp. Och när de väl gör det så gnager de nästintill sönder mig. Och jag blir liksom förbannad på att jag tillåter denna Ältan att stå i vägen för mig i tid och otid. Visserligen är jag en analytiker, en uttrycksfull sådan till på köpet. Så mot den bakgrunden så är kanske inte min Ältan så svår att förstå. Därmed inte sagt att jag tänker gå med på att leva med den bara för att det finns en förklaring.

Uppe i huvudet står så ofta mitt sunda förnuft och hoppar och skriker – Släpp det! Men så kommer Ältan krypande längs nackkotorna och sätter klorna i mina tankar igen. Skulle jag gjort si eller så istället. Tänk om hen missförstod mig igår. Tänk om de uppfattade mitt uttalanden som arrogant eller kanske rentav korkat etc. Så där håller jag på.

Det mest komiska i allt detta är att jag ofta är väldigt bra på att säga till andra att sluta älta men att säga till mig själv på skarpen verkar ibland stört omöjligt. Näe, nu får det bli ändring på det. Jag har nog ändå kommit till en punkt där jag känner att det är dags, dags att göra slut med den där Ältan eller i alla fall skicka hen på semester på obestämd tid. För mitt sunda förnuft behöver få större inflytande över mina tankar. Det skulle både min hjärna och min mage må bra av. Så det så!

This entry was posted in Tankekorn. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>